通知与公告

2017年06月06日 15:39  点击:[]

数学学院学术报告

报告题目:Edge-Preserving Regularizations for tomography reconstruction in Mesh Domain

报告时间:201769日(周五)下午4-5

报告地点:创新园大厦A1101

报告人:陆遥  中山大学

校内报告联系人:徐敏    联系电话:84708351-8141

报告摘要:

The purpose of this study was to implement the continuous edge-preserving regularization rooted from traditional discrete Total Variation (TV) regularization for iterative tomography reconstruction in mesh domain to suppress image noise accumulation with increasing iteration number and thus to stabilize the reconstruction while preserving edges in the reconstructed images. In order to accomplish these aims we used reconstruction algorithms in mesh domains that employed TV priors applied in a continuous form. We established a continuous-to-discrete integral equation model for tomography projections and used it to derive edge-preserving regularization algorithm in mesh domain. A computationally efficient approach for the proposed continuous regularizations was derived for piecewise linear basis functions.

报告人简介:陆遥,男,曾就读于中国科学技术大学,中国科学院数学与系统科学研究院,美国雪城大学。博士毕业后在美国密西根大学从事乳腺癌医学成像的研究。曾任密西根大学医学院Postdoctoral Research FellowResearch Investigator。主要研究方向为快速科学计算、反问题、图像处理与分析,医学成像和医学图像分析。已发表期刊及会议论文30余篇。发表过的主要期刊包括Applied and Computational Harmonic Analysis, Inverse Problems, Medical Physics, Physics in Medicine and Biology, IEEE Transactions on Circuits and System I 等。曾获得Susan Komen基金会博士后基金并入选中组部第九批千人计划(青年项目)。现主持的基金项目包括中组部“千人计划”(青年项目)、中山大学“百人计划”和自然科学基金青年基金,并作为主要子项目负责人参与广东省前沿与关键技术创新专项资金(重大科技专项)项目。

上一条:散射与反散射问题的数值计算 下一条:Anomaly Detection in Dynamic Networks using Multi-view Time-​Series Hypersphere Learning